Den Uyt, Mol (B)

Den Uyt, Mol (B)

Het consortium ZLVRZND, met onder andere Cordeel en Slangen+Koenis, ontwikkelt de nieuwbouw van het nieuwe zwembad Den Uyt in Mol (België). Marseille Buiten maakte het ontwerp voor de buitenruimte. Het project omvat een 30-jarig PPS-contract voor 3 binnenbaden, een buitenbad en 1000m2 fitness.

Het plangebied ligt in het stroomgebied van twee beekjes en heeft een zeer natuurlijk karakter. In het plan wordt de nieuwbouw op het westelijk deel van het terrein door een centraal verblijfsplein verbonden aan het bestaande oostelijk deel. Het plein bestaat uit verschillend gematerialiseerde vlakken, steekt een bestaande weg over en kruipt op niveau door het gebouw heen. Het grote parkeerprogramma wordt in twee scheggen aan de voorzijde van het gebouw opgelost.

(renders: Slangen+Koenis)