Sportcentrum Helsdingen Vianen

Sportcentrum Helsdingen Vianen

In 2012 won Marseille Buiten met Slangen+Koenis architecten en Vaessen de Europese niet-openbare aanbesteding voor het ontwikkelen van Sportcentrum Vianen, aan de Helsdingse Plas. De potentiele kwaliteiten van de voormalige zandwinput werden in het ontwerp van zowel gebouw als openbare ruimte zoveel mogelijk benut. Zo kijkt het zwembad vanaf de eerste verdieping uit over de rietkragen en het water, en wordt het groengebied rond de plas beter toegankelijk gemaakt.

Het vrij grote parkeerprogramma is in het ontwerp slim gecombineerd met de carpoolplek, zodat zoveel mogelijk ruimte overbleef voor het realiseren van een representatief entreeplein. Dit plein verbindt de parkeerplaats met de twee niveaus van het gebouw, bevat 150 fietsparkeerplekken en biedt de gebruiker zitranden, bomen en groen.