Dudok door de Monumentencommissie

Gisteren is het ontwerp gemaakt door IRIS architecten voor het voormalige tankstation van Dudok in Groningen aan de Monumentencommissie gepresenteerd. Nadat eerder de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed al positief adviseerde was nu ook de monumentencommissie enthousiast. Een belangrijke stap op weg naar realisatie zodat het volgend jaar, precies 70 jaar na de opening, klaar is voor een nieuw leven als horecapaviljoen op een door ons ontworpen groen stadsplein.
Het Dudokgebouw, in de volksmond beter bekend als BIM-locatie, kwam in 2007 op de lijst van toenmalig minister Plasterk met 100 waardevolste gebouwen uit de periode 1940-1958. Drie jaar later werd het een Rijksmonument. In 2013 werd het gebouw door de Groningers uitgeroepen tot mooiste naoorlogse gebouw van Groningen. En dan te bedenken dat er van de 112 tankstations van Dudok die verspreid over Nederland stonden maar liefst 110 zijn verdwenen. Hulde aan de gemeente Groningen dus om dat hier niet te laten gebeuren!