Marseille Buiten aan Het Openbare Ruimte Plein

Marseille Buiten stond op de twee dagen op de Vakbeurs Openbare Ruimte. Aan het door ons ontworpen Het Openbare Ruimte Plein hadden we een eigen stand. Met het ontwerp van het plein hebben we relevante thema’s uit de buitenruimte toegelicht. Wij zijn graag in gesprek gegaan met alle bezoekers over wat allemaal belangrijk is in de openbare ruimte en wat ons vakgebied zo mooi maakt.

Dag van de Openbare Ruimte

Op 5 en 6 oktober vindt in de Jaarbeurs Utrecht opnieuw de vakbeurs Dag van de Openbare Ruimte plaats. Centraal onderdeel van de beurs is elk jaar Het Plein. Dit is het hart van de beurs en het is dit jaar door ons vormgegeven. Het ontwerp raakt op een subtiele manier de thema’s verstening, vergroening, afwatering, hergebruik en duurzaamheid.

Jeroen in CRK Wageningen

Per 1 september volgt Jeroen Marseille Rob Aben op als landschapsdeskundige in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Wageningen. De CRK behandelt 1 keer per maand actuele planvoorstellen binnen de gemeente.

Wachtershuisjes voor het Exercitieplein in Ede

Aannemer Smink Infra b.v. heeft ons Exercitieplein in Ede prachtig aangelegd en Wolbrink Nederland B.V. is nu bezig met de kers op de taart: wachtershuisjes die refereren aan het Defensie-verleden van de plek maar ook speel-, zit- en kunstobject zijn.

Buitenwerk bij Broese

Ons boek is uit! In Buitenwerk geven we een inkijk in onze projecten en de totstandkoming ervan. Met plankaarten, schetsen, foto’s en dagboekfragmenten krijgt de lezer inzicht in het maakproces van openbare ruimte. En nu is Buitenwerk ook verkrijgbaar bij Broese Boekhandel aan de Oude Gracht in Utrecht.

Feestelijke opening Bisschop de Vetplein

Vandaag openden vijf traditionele en recente reuzen het Bisschop de Vetplein in Gilze. Wethouder Corné Machielsen en Jeroen Marseille hielden een korte toespraak, en het is fantastisch om te zien hoe blij de bewoners en ondernemers met het nieuwe plein zijn.

Villa Johanna in de media

De tuin achter Villa Johanna (De Stijl) in Nieuwegein is prachtig opgeleverd. Wij zijn trots op het resultaat. De nieuwbouw is ontworpen door IRIS architecten. Architectenweb heeft een artikel geschreven over hoe de tuin, interieur en architectuur elkaar versterken.

Inloopavond in Rijen

Deze week presenteerde Jeroen Marseille ons definitief ontwerp van de inrichting van de Margriethal-locatie aan bewoners en betrokkenen in Rijen. In een bestaande boskamer wordt een woonblokje gebouwd, en een nieuwe sporthal naar ontwerp van diederendirrix.