Marseille Buiten ontwerpt de Waddenpromenade

De Gemeente Harlingen heeft Marseille Buiten geselecteerd voor het ontwerp van de Waddenpromenade en een deel van het Langparkeerterrein. Fantastische opgave op een fantastische plek. De huidige Waddenpromenade verwerkt jaarlijks zo’n 800.000 reizigers naar Vlieland en Terschelling, maar is versleten en niet aantrekkelijk. De opgave is om er tot een hoge verblijfskwaliteit te komen en de krappe verbinding met het parkeerterrein te verbeteren. We gaan er met veel plezier mee aan de slag!

Utrecht over 20 jaar

Op 9 november praatte Jeroen Marseille mee over de Utrechtse Stedenbouwvisie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Utrecht over 20 jaar niet alleen een stad is, maar een thuis, een werkplek, en een bruisende leefomgeving? Tijdens de interactieve avond werden diverse identiteiten van Utrecht besproken en hoe deze geïntegreerd konden worden in de ontwikkeling van de stad . Sprekers en groepsleiders waren Sanneke van Wijk, stedenbouwkundige bij de Gemeente Utrecht , Anne Seghers van RUIMTEVOLK, Jeroen Marseille van Marseille Buiten, Casper Schuuringvan MONK architecten, Wim Voogt van OKRA landscape architects, like bijlsma van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en Frank van Mil van Regio Hart van Brabant. Moderatie was in handen van dr. Lisa Peters.

Welkom Thijs!

Vanaf deze week werkt Marseille Buiten met zes! Thijs Klein Ovink versterkt ons team met zijn ervaring in ontwerp en het raakvlak tussen landschap en stedenbouw. Welkom Thijs!

Participatie de Heuvel

Jeroen Marseille en Lindy Beuk presenteerden ons ontwerp voor de Heuvel in Gemeente Gilze en Rijen aan bewoners. Deze historische plek, midden in Gilze, was ooit een plek waar ‘s nachts de schapen werden neergezet, waar een waterbron was, een beestenmarkt, een parkje, het voorterrein van een klooster en de laatste jaren het podium voor carnaval.
Sinds 2019 werkt ons bureau aan deze opgave rond de inmiddels gerealiseerde school OBS De Wildschut en na deze bewonersavond kunnen we door met het definitief maken van het plan. Een stevige vergroening, een schoolplein, een verblijfsplein, een omgeving rondom de nieuwe woningbouw in het gebied en een herschikking van het parkeren. We kunnen niet wachten dit plan te gaan uitvoeren!

Voorlopig ontwerp kernwinkelgebied Heerenveen

De Gemeente Heerenveen heeft ons geselecteerd voor het opstellen van een inrichtingsplan voor het kernwinkelgebied. Al vier jaar denkt een grote groep betrokken bewoners en ondernemers mee aan de Centrumvisie, en wij gaan we die visie concreet maken. De Dracht, Sieversstraat, Gemeenteplein en Lindegracht vormen samen het historisch en commercieel hart van het centrum en zullen in ons plan aantrekkelijker en beter toekomstbestendig worden. Op 3 oktober presenteerde ons bureau het plan in een drukbezochte bewonersavond. We gaan het centrum sterk vergroenen, er komt andere bestrating, meer zitplekken en een aantal mooie verwijzingen naar de geschiedenis van Heerenveen.
Bekijk voor een impressie van het plan onderstaand filmpje (in opdracht van Gemeente Heerenveen gemaakt door PLAN34 2D/3D-Styling-Design-Visualisatie)

Dudok aan het Diep is van start!

Vanmiddag heeft wethouder Rik van Niejenhuis symbolisch de sleutel van ons project Dudok aan het Diep in Gemeente Groningen overhandigd aan Dura Vermeer. Hiermee is de start van de uitvoering een feit.
Wij zijn heel blij dat het na vier jaar voorbereiding nu zo ver is en kijken erg uit naar deze prachtige nieuwe plek in de binnenstad.

Bekijk het interview van OOGtv met Elzo Dijkhuis en Jeroen Marseille hier.

We zijn verhuisd!

Vanaf aanstaande maandag werkt Marseille Buiten niet meer vanuit de Pastoefabriek, maar vanuit gebouw Houtwerk op Campus Werkspoor. We delen onze ruimte daar met Procap.
Veel zin om komende week vanuit dit nieuwe gebouw te gaan werken, en mocht je een kijkje willen komen nemen: van harte welkom!