Participatie de Heuvel

Jeroen Marseille en Lindy Beuk presenteerden ons ontwerp voor de Heuvel in Gemeente Gilze en Rijen aan bewoners. Deze historische plek, midden in Gilze, was ooit een plek waar ‘s nachts de schapen werden neergezet, waar een waterbron was, een beestenmarkt, een parkje, het voorterrein van een klooster en de laatste jaren het podium voor carnaval.
Sinds 2019 werkt ons bureau aan deze opgave rond de inmiddels gerealiseerde school OBS De Wildschut en na deze bewonersavond kunnen we door met het definitief maken van het plan. Een stevige vergroening, een schoolplein, een verblijfsplein, een omgeving rondom de nieuwe woningbouw in het gebied en een herschikking van het parkeren. We kunnen niet wachten dit plan te gaan uitvoeren!

Voorlopig ontwerp kernwinkelgebied Heerenveen

De Gemeente Heerenveen heeft ons geselecteerd voor het opstellen van een inrichtingsplan voor het kernwinkelgebied. Al vier jaar denkt een grote groep betrokken bewoners en ondernemers mee aan de Centrumvisie, en wij gaan we die visie concreet maken. De Dracht, Sieversstraat, Gemeenteplein en Lindegracht vormen samen het historisch en commercieel hart van het centrum en zullen in ons plan aantrekkelijker en beter toekomstbestendig worden. Op 3 oktober presenteerde ons bureau het plan in een drukbezochte bewonersavond. We gaan het centrum sterk vergroenen, er komt andere bestrating, meer zitplekken en een aantal mooie verwijzingen naar de geschiedenis van Heerenveen.
Bekijk voor een impressie van het plan onderstaand filmpje (in opdracht van Gemeente Heerenveen gemaakt door PLAN34 2D/3D-Styling-Design-Visualisatie)

Dudok aan het Diep is van start!

Vanmiddag heeft wethouder Rik van Niejenhuis symbolisch de sleutel van ons project Dudok aan het Diep in Gemeente Groningen overhandigd aan Dura Vermeer. Hiermee is de start van de uitvoering een feit.
Wij zijn heel blij dat het na vier jaar voorbereiding nu zo ver is en kijken erg uit naar deze prachtige nieuwe plek in de binnenstad.

Bekijk het interview van OOGtv met Elzo Dijkhuis en Jeroen Marseille hier.

We zijn verhuisd!

Vanaf aanstaande maandag werkt Marseille Buiten niet meer vanuit de Pastoefabriek, maar vanuit gebouw Houtwerk op Campus Werkspoor. We delen onze ruimte daar met Procap.
Veel zin om komende week vanuit dit nieuwe gebouw te gaan werken, en mocht je een kijkje willen komen nemen: van harte welkom!

Jonge Talenten Uit Heerenveen Nemen de Toekomst in Eigen Handen tijdens de Young Climathon

Op 10 en 11 juli lieten vierdejaars vwo-leerlingen van het Bornego College hun creatieve geesten stralen tijdens de Young Climathon. Dit initiatief, ondersteund door de Gemeente Heerenveen, daagde de jonge denkers uit om hun creativiteit en duurzaamheid te tonen bij het herontwerpen van het Burgemeester Kuperusplein.

Het Burgemeester Kuperusplein staat centraal in de gemeenschap van Heerenveen, en deze jonge talenten werden uitgedaagd om het plein opnieuw in te richten. De resultaten van hun inspanningen waren niets minder dan inspirerend. De Young Climathon is een geweldig voorbeeld van hoe de jeugd van vandaag betrokken is bij de zoektocht naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen van morgen.

Lees meer over dit inspirerende evenement.

Jeroen over het Museumkwartier in Vlaardingen

Het Museumkwartier Vlaardingen ligt achter een aantal Rijksmonumentale pakhuizen uit de tijd van de haringvisserij. Het voormalig fabrieksterrein wordt in opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling omgevormd tot een intiem woonwijkje, naar ontwerp van Blauw. Marseille Buiten is gevraagd in samenwerking met Blauw het plan voor de buitenruimte te maken en Jeroen Marseille werd hiervoor half mei geïnterviewd door Lois Nieuwenhoven. Bekijk hieronder de video.

Dudok door de Monumentencommissie

Gisteren is het ontwerp gemaakt door IRIS architecten voor het voormalige tankstation van Dudok in Groningen aan de Monumentencommissie gepresenteerd. Nadat eerder de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed al positief adviseerde was nu ook de monumentencommissie enthousiast. Een belangrijke stap op weg naar realisatie zodat het volgend jaar, precies 70 jaar na de opening, klaar is voor een nieuw leven als horecapaviljoen op een door ons ontworpen groen stadsplein.
Het Dudokgebouw, in de volksmond beter bekend als BIM-locatie, kwam in 2007 op de lijst van toenmalig minister Plasterk met 100 waardevolste gebouwen uit de periode 1940-1958. Drie jaar later werd het een Rijksmonument. In 2013 werd het gebouw door de Groningers uitgeroepen tot mooiste naoorlogse gebouw van Groningen. En dan te bedenken dat er van de 112 tankstations van Dudok die verspreid over Nederland stonden maar liefst 110 zijn verdwenen. Hulde aan de gemeente Groningen dus om dat hier niet te laten gebeuren!