Achter de Tuintjes Gilze

Achter de Tuintjes Gilze

opdrachtgever

Grosfeld Bekkers Van der Velde architecten

ontwerp

2020-2021

oppervlak

4.400m2

Civieltechnisch bureau

Rod’or Advies

Achter de Tuintjes Gilze

Begin 2020 won Marseille Buiten met Grosfeld Bekkers Van der Velde architecten de aanbesteding voor het verbouwen van de bestaande oude sporthal ‘Achter de Tuintjes’ en de herinrichting van het plein. Het plein was een kale parkeerplaats, maar door zijn locatie midden in het dorp en door de bestaande stevige groenstructuur langs de randen was er toch veel potentie aanwezig voor het opstellen van een concept waarbij vol wordt ingezet op vergroening. Het parkeren wordt teruggedrongen naar de rand van het plein, zodat veel ruimte ontstaat voor beplanting, zitranden en terrassen langs de gevel. Het bestaande kunstwerk ‘Doorgroei’ van Theo Coenen blijft in het plan behouden.