Bosrijk Eindhoven veld 1

Bosrijk Eindhoven veld 1

opdrachtgever

Hans Been architecten

visualisaties

Hans Been architecten/bbvisuals

ontwerp

2019

status

niet geselecteerd, wel publieksprijs

Bosrijk Eindhoven veld 1

De Eindhovense wijk Bosrijk is opgezet als een beeldentuin van woningen, of ensembles van woningen die als objecten verspreid over het gebied staan. De natuur spoelt hier omheen.

Hans Been ontwierp een tweelaags opgetild gebouw, met een vrije ruimte van 7 meter. Op het dak zijn priv√©tuinen gesitueerd, onder het gebouw ligt tussen de houten kolommen een speellandschap. Vanaf dit vlak leidt een molgootje het regenwater langs de hellingbaan naar cirkelvormige wadi’s, die tevens als speelaanleiding kunnen worden gebruikt.

Onze inzending won de publieksprijs.

(Maquette en impressies door Hans Been architecten)