Bosrijk Eindhoven Veld 18

Bosrijk Eindhoven Veld 18

samenwerking

IRIS architecten, Woest Developers

ontwerp

2018

status

prijsvraag, niet geselecteerd

Bosrijk Eindhoven Veld 18

De Eindhovense wijk Bosrijk is opgezet als een beeldentuin van woningen, of ensembles van woningen die als objecten verspreid over het gebied staan. De natuur spoelt hier omheen. Voor cluster 18 hebben wij één groot object voorgesteld dat door terrassen, erkers en inspringen een sculpturaal geheel vormt. Het staat als een alzijdig ensemble in de groene omgeving, zonder verharde overgang tussen gevel en landschap..

Ondanks de schaal is het een compact opgezet plan, zodat de groene omgeving zo groot mogelijk wordt. Grote trappen waar het landschap het object binnenkruipt en patiomuren waar het groen overheen groeit maken dat je nieuwsgierig bent naar wat er binnen in het blok gebeurt.

Door kleine terrassen bij de woningen nodigt het ontwerp uit om het landschap in te lopen en juist het landschap als grote gemeenschappelijke tuin te ervaren.

Iedere woning heeft meerdere terrassen op de verdiepingen en goed zicht op de groene omgeving. Het opgetilde binnengebied, boven het parkeren, geeft tal van doorkijkjes naar de bosrijke omgeving.