Cicindriapark Sint Truiden (B)

Cicindriapark Sint Truiden (B)

opdrachtgever

Slangen+Koenis architecten

Ontwerp

2017-2018

status

PPS, niet geselecteerd

Cicindriapark Sint Truiden (B)

De opgave van deze PPS was een ontwerp te maken voor de nieuwbouw en revitalisatie van zwembad en sportsite Cicindriapark voor de Belgische stad Sint-Truiden. De potentievolle locatie, gelegen in het groene hart van het Cicindriadal, biedt de mogelijkheid om een zeer aantrekkelijk gebouw te maken met een uitstraling die past bij zijn bijzondere en sportieve functie en aansluit bij het meegegeven masterplan.

Door haar glooiende landschap van zeer vruchtbare leemgronden is Sint-Truiden altijd zeer geschikt geweest voor landbouw, veeteelt en vooral fruitteelt. In het plan is het herintroduceren van groene routes tussen stad en buitengebied een voorwaarde. Het totale programma binnen het masterplan, waarbij het zwembad, de sporthal en het hockeyveld zijn geclusterd rond het centrale plein, wordt in het plan landschappelijk met elkaar verbonden door de introductie van een openbaar toegankelijke runningtrack.

Dit prominente lint begint met verschillende breedtes op een aantal van de belangrijkste aanknopingspunten in de omliggende wijk, loopt door het park, om de velden en gebouwen, over het dek met het hockeyveld, komt samen tot brede zone en loopt zelfs als brug door over de vijver. Hiermee wordt het gehele park omgetoverd in een uitgebreid activiteitenlandschap.

(renders door Slangen+Koenis)