Kunstroute Zwolle

Kunstroute Zwolle

opdrachtgever

Studio Ram Katzir

ontwerp

2014 – 2015

samenwerking

HertogNadler, Yuka Yoshida

realisatie

2015

Kunstroute Zwolle

In juli 2014 won de combinatie Ram Katzir/Hertog Nadler, in samenwerking met Yuka Yoshida en Marseille Buiten, de eerste prijs in een selectietraject voor de nieuwe Kunstroute in Zwolle. De route verbindt het station met de binnenstad en leidt de bezoekers langs een aantal sculpturen.

In de nieuwe stationstunnel is een door HertogNadler gemaakte videoinstallatie gerealiseerd. Komende uit de tunnel vindt de bezoeker een in vijf segmenten verdeeld, ruim 300 meter lang bronzen pad dat hem naar de binnenstad leidt. Langs dit pad zijn verschillende, door Ram Katzir gemaakte sculpturen te vinden die verwijzen naar het verleden, het heden en de toekomst. De bezoeker verbindt deze plekken met elkaar door er langs te lopen en wordt zo deel van het kunstwerk.

Marseille Buiten heeft in de selectiefase aan de landschappelijke inpassing gewerkt, de detaillering van de bronzen lijn daarna verder uitgewerkt en de bouwbegeleiding verricht. Het project is op 23 januari 2016 feestelijk geopend door de wethouder.

Meer informatie is te vinden op www.portalzwolle.nu.