Waluwe Zaltbommel

Waluwe Zaltbommel

opdrachtgever

Gemeente Zaltbommel

ontwerp

2019-2020

oppervlak

6.800m2

Waluwe Zaltbommel

De wijk Waluwe is volop in aanbouw. Eind 2022 worden naar verwachting de laatste woningen opgeleverd en dus wordt het hoog tijd het bestaande, verouderde sport-/zwemcomplex te vervangen door een nieuwe. Hiervoor heeft Slangen+Koenis architecten het ontwerp gemaakt.

Rondom dat nieuwe gebouw ligt een fors parkeerprogramma. Aan de A2-zijde hebben wij dat zakelijk en hard vormgegeven, aan de wijk-zijde landschappelijke en zacht. Het gebouw raakt de openbare ruimte met drie entreepleintjes met elk zijn eigen functie. Er is een hoofdentree, een scholen-entree en een terras-entree. Deze pleintjes zijn in een specifieke betonsteen gematerialiseerd en gedetailleerd, zodat een vorm- en kleurverwantschap ontstaat met de materialen van de gebouwgevels.