Boshuizen Apeldoorn

Boshuizen Apeldoorn

Opdrachtgever

Van Wonen

Ontwerp

2016-2017

Architect

Hans Been Architecten

Oppervlak

1,3 hectare

Realisatie

2019-2020

Boshuizen Apeldoorn

Tussen De Groene Voorwaarts en het historisch instellingsterrein Groot Schuylenburg is een bouwkavel ontwikkeld met 47 woningen. Een voorwaarde voor deze ontwikkeling was dat het parkeren vanaf de straat gezien zou zijn weggewerkt, een bestaande langzaamverkeersroute in het plan zou worden opgenomen en dat de sfeer van de buitenruimte aan zou sluiten op de groene omgeving.
Wij hebben een plan ontwikkeld met een ontspannen ingerichte buitenruimte waarin voldoende ruimte is voor bewoners om te spelen, te picknicken, te tuinieren of even buiten op een bankje een boek te lezen. De slingers beplanting binden de verschillende hoeken van het terrein en zorgen voor een groene ruimtelijke indeling.