Boshuizen – Apeldoorn

Opdrachtgever
Van Wonen
Architect
Hans Been Architecten
Oppervlak
1,3 ha
Ontwerp
2016-2017
Realisatie
2019-2020

Tussen De Groene Voorwaarts en het historische instellingsterrein Groot Schuylenburg is een bouwkavel ontwikkeld met 47 woningen. Een voorwaarde voor deze ontwikkeling was dat het parkeren vanaf de straat gezien, zou zijn weggewerkt, er een bestaande langzaamverkeersroute in het plan zou worden opgenomen, en dat de sfeer van de buitenruimte aan zou sluiten op de groene omgeving.

Wij hebben een plan ontwikkeld met een ontspannen ingerichte buitenruimte waarin voldoende ruimte is voor bewoners om te spelen, te picknicken, te tuinieren of even buiten op een bankje een boek te lezen. De slingers beplanting verbinden de verschillende hoeken van het terrein en zorgen voor een groene, ruimtelijke indeling.