Zwembad Den Uyt – Mol

Oppervlak
3 ha
Ontwerp
2016
Realisatie
2019-2020

We werkten in 2016 mee aan deze aanbesteding voor een nieuw zwembad in Mol. Nadat ons ontwerp was geselecteerd, mochten we het plan verder uitwerken en bouwen.

Het plangebied ligt in het stroomgebied van twee beekjes en heeft een heel natuurlijk karakter. In het plan wordt de nieuwbouw op het westelijke deel van het terrein door een centraal verblijfsplein verbonden met het bestaande oostelijke deel. Het plein bestaat uit vlakken in verschillende kleuren, die refereren aan de moleculaire structuur van het zilverzand dat in deze omgeving wordt gewonnen. Het plein steekt de bestaande weg over en kruipt op niveau door het gebouw heen naar de ligweide. Het grote parkeerprogramma is in twee scheggen aan de voorzijde van het gebouw opgelost.